Bosna i Hercegovina     | 18.09.2019. 16:27 |

Općina Novi Grad Sarajevo podržala rad Centra za rani rast i razvoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić i direktor Programa u SOS Dječija sela Bosne i Hercegovine Faris Njemčević potpisali su danas Sporazum o zajedničkoj saradnji na realizaciji projekta Centar za rani rast i razvoj.

Za tu namjenu iz općinskog budžeta osigurano je 40.000 KM.

Općina Novi Grad Sarajevo već šestu godinu podržava pomenuti projekt koji implementira Organizacija SOS Dječija sela BiH, a kroz čije programe je prošlo oko 1.500 djece mlađe od 10 godina i isto toliko njihovih roditelja.

Centar je mjesto gdje stručne osobe godinama unatrag, uz finansijsku podršku Općine pomažu roditeljima i njihovoj djeci, a takva praksa je nastavljena i u 2019. 

- Sretni smo da imamo ovakvu ustanovu. Kroz centar prođe veliki broj djece i njihovih roditelja, najviše se poklanja pažnja djeci uzrasta do tri godine, jer kada tada reagujete, veće su mogućnosti za napredak u slučaju postojanja određenih deformiteta kod djeteta. Izuzetno smo  zadovoljni ovim što rade - rekao je Delalić.

Njemčević je kazao da je upravo Općina Novi Grad njihov najbitniji partner, samim tim što su locirani na području te općine, a s druge strane, to je općina sa velikim brojem korisnika. 

- Uz podršku Općine Novi Grad Sarajevo uspjeli smo da 2013. otvorimo Centar i da ga vodimo na način kako mi to znamo. To je sada jedan vrlo uspješan projekt - izjavio je Njemčević, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo