Bosna i Hercegovina     | 18.09.2019. 16:45 |

U Posušju obilježena 25. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 18. rujna (FENA) - U Posušju je u srijedu obilježena 25. obljetnica osnutka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne.

Na svečanoj akademiji obratio se predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović koji je ukazao na važnost obilježavanja godišnjica udruga proisteklih iz Domovinskog rata.  

Spomenuo je i Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu koja je, kako je kazao, učinila ono što nitko drugi u Bosni i Hercegovini nije i očuvala ono što se moglo očuvati kada je u pitanju hrvatski narod. 

- Hrvatska Republika Herceg Bosna se do kraja ugradila u sadašnje tkivo Bosne i Hercegovine. S te strane i ova obljetnica i svaka druga, neka bude poticaj, ne da se mi bavimo prošlošću, nego da mladim ljudima skrećemo pozornost na iskušenja i žrtve na koje smo na jedan način ponosni kada se klanjamo svima onima koji su dali svoje živote. Za njih palimo svijeće, izgovaramo molitve, danas u Posušju, a tako i u još 24, 25 općina, gradova u našoj BiH gdje imamo svoje načelnike i gradonačelnike - naglasio je Čović, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Dodao je i kako u Herceg Bosni nema nikakve takozvanosti.

- Međutim, nemojmo se previše opterećivati kada oni tako nešto govore. Oni imaju svoje strategije bez obzira u kojem ih vremenskom razdoblju iznose, bez obzira je li to vrijeme kada smo morali posegnuti za Hrvatskom samoupravom ili neko drugo u 24. godine od rata na ovamo – kazao je predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH.

Naglasio je kako će tih iskušenja i dalje biti te da posebno treba štiti vrijednosti Domovinskog rata i hrvatskih branitelja.

- Ostanimo zajedno i budimo svjesni iskušenja koja smo svi zajedno prolazili i u ratno vrijeme, a i ovo vrijeme iza rata. Neka svaki put kada smo pali ili pogriješili, međusobno se razdijelili bude nauk, da više takvog luksuza ispred sebe nemamo - zaključio je Čović.

 Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne naglasio je "kako vrijednosti Domovinskog rata trebamo uvijek pamtiti, posebno žrtvu svih onih koji su svoje živote ostavili za bolje sutra i hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine".

Sve nazočne pozdravio je i general Ilija Nakić, a kao domaćin nazočnima se obratio Branko Bago, načelnik općine Posušje koji je pozvao sve da se sjećaju i ponose na sve one koji su položili svoje živote, ali i one koji i danas nose ratne ožiljke.

Svečanoj akademiji prethodilo je polaganje vijenaca kod spomenika Ludviga Pavlovića, kao i sveta misa te mimohod do spomen-obilježja na Trgu branitelja i polaganje vijenaca u Posušju, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu