Servisne informacije     | 17.09.2019. 14:42 |

U BiH sutra oblačno, padavine u većem dijelu zemlje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuje u sjevernim djelovima. Tokom dana, padavine se očekuju u većem djelu BiH. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina.

Većina padavina se očekuje u Bosni i to prijepodne, a u Hercegovini lokalno slaba kiša poslijepodne. Vjetar, slab do umjeren, na momente i pojačan, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 9 i 15, na jugu BiH do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu BiH od 24 do 27 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa kišom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 11, a najviša dnevna oko 16 stupnjeva. 

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 14 stupnjeva, Ivan-sedlo 24, Livno 25, Sokolac i Trebinje 26, Bugojno, Sarajevo, Bileća i Srebrenica 27, Brčko, Drvar i Jajce 28, Bihać, Gradačac, Grude, Široki Brijeg, Tuzla, Bijeljina, Doboj, Zvornik i Prijedor 29, Neum, Stolac i Banja Luka 30, Mostar i Zenica 31 stupanj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo