Regija

Dobri odnosi parlamenata Srbije i Slovenije

Agencije

BEOGRAD, 17. rujna (FENA)  - Parlamentarni odnosi Srbije i Slovenije su odlični, čemu poticaj daju i odlični odnosi predsjednika dva parlamenta, ocjenjeno je u utorak u Beogradu u razgovoru članova Odbora za vanjske poslove i za europske integracije Skupštine Srbije i Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u Državnom zboru Slovenije, koju je predvodio predsjednik Grupe Predrag Baković.

Predsjednik Odbora Žarko Obradović ocijenio je ukupne odnose Srbije i Slovenije kao dobre, a u kojima je jedina razlika pitanje Kosova, prenio je Tanjug.

Govoreći o europskim integracijama Srbije, on je podsjetio da je do sada otvoreno 17 poglavlja, a privremeno zatvorena dva, i da Srbija ima administrativnih kapaciteta za više, ali je dodao da je najvažnije u pregovaračkom procesu Poglavlje 35, odnosno, dijalog Beograda i Prištine, i istaknuo da zemlje EU treba da podrže da dođe do kompromisnog rešenja prihvatljivog za obje strane.

-Ušli smo u taj proces dobrovoljno, sa željom da se nađe rješenje radi boljeg života građana i želimo da se ne govori samo o potpisivanju Briselskog sporazuma, već o njegovom provođenju - poručio je predsjednik Obradović. 

Obradović je zahvalio slovenskim kolegama na potpori putu Srbije ka EU, što, KAKO JE KAZAO, ostaje vanjsko -politički prioritet zemlje. On je naveo da Srbija želi dalje da razvija odnose sa Slovenijom, kako na političkom i ekonomskom planu, tako i u drugim oblastima.

Predrag Baković, predsjednik PGP sa Srbijom u Državnom zboru Slovenije, složio se sa srpskim kolegama da je suradnja dviju država odlična i da toliko kontakata na razini vlada i parlamenata Slovenija nema ni s jednom drugom državom.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.