Bosna i Hercegovina     | 17.09.2019. 13:51 |

Radmanović: SNSD će sutra dati odgovore na aktuelno stanje u BiH

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 17.septembra (FENA) - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) će sutra dati odgovor na aktuelno stanje u BiH, u vezi s neformiranjem vlasti i deklaracijama Stranke demokratske akcije (SDA) - najavio je danas potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci izjavio da će Glavnom odboru stranke biti predloženo i da o svemu što se dešava na političkoj sceni informiše entitetski parlament.

- Javno pozivamo sve političke partije da budemo jedinstveni u odbrani interesa RS-a u budućim razgovorima - kazao je Radmanović i ponovio stav da SDA za njih nije koalicioni partner već, kako je naveo, stranka koja je dobila najveću podršku glasača jednog od konstitutivnih narodana i koja kao, takva, ima mjesto za stolom. 

Tvrdi da je poslednja deklaracija SDA, kako je naveo, dodatno pogoršala ionako komplikovanu situaciju u BiH.

- Ono što je SDA usvojila u svojoj rezoluciji je njihov stav star 30 godina i nama dobro poznat, ali smo mislili da će se vremenom osavremeniti i da će shvatiti da je tri decenije ogroman period u kojem je razvijeni svijet ide naprijed, a oni su ostali u devedesetim godinama, s istim stavovima koji negiraju ravnopravnost naroda, međunarodni sporazum na osnovu kog funkcioniše BiH, potenciraju sve što se loše desilo u prošlosti BiH - rekao je Radmanović.

SNSD je, podvukao, čvrsto uz Dejtonski sporazum, a ostaje i uz skupšinsku Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i zaštiti ustavnog poretka.

Tvrdi da je jedan od ciljeva SNSD-a vraćenje nadležnosti s BiH na RS, odnosno entitete.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predstavnici stranaka parlamentarne većine sastali se u Sarajevu

Radmanović: Želim da katolici Božić dočekaju u zdravlju, radosti i blagostanju sa svojim najbližima

Čampara: Prošla su vremena kada je SNSD imao partnere u vlasti koji su bespogovorno šutili na antidržavno lobiranje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo