Bosna i Hercegovina     | 17.09.2019. 13:37 |

Sastanak u Tužilaštvu BiH o povratku bh. državljana sa stranih ratišta

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO,17. septembra (FENA) - U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavala glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Centralna teme sastanka odnosile su se na analizu situacije u vezi s povratkom bh. državljana sa stranih ratišta, te njihovog prihvatanja i procesuiranja u BiH, kao i budućih koraka i aktivnosti koje će poduzeti agencije za provođenje zakona, a koje su nužne za realizaciju tog procesa.

Tužilaštvo BiH, zajedno s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i inozemstva, nastavlja poduzimati intenzivne aktivnosti na otkrivanju, spriječavanju i procesuiranju kaznenih djela terorizma, u kojima sve institucije sudjeluju u skladu sa svojim nadležnostima, što je i stav Udarne grupe.

Na sastanku su sudjelovali direktori i dužnosnici državnih i entitetskih policijskih agencija, kao i Brčko Distrikta BiH, zatim dužnosnici tužiteljstava BiH, entiteta i Brčko Distrikta, kao i sigurnosnih agencija i agencija za provođenje zakona, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom