Bosna i Hercegovina     | 17.09.2019. 13:24 |

Konaković s predstavnicima Udruženja Bošnjaka Kosova, najavljeni projekti

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sastao se danas s predstavnicima Udruženja Bošnjaka Kosova koje je predvodio predsjednik Udruženja dijaspore Bošnjaka s Kosova iz Njemačke Osman Destanović.

Razgovarano je o položaju Bošnjaka Kosova u kontekstu aktuelnog političkog i demografskog stanja, kao i o radu navedenog udruženja te njihovim projektima.

- Analizirali smo i mogućnosti realizacije nekoliko zajedničkih projekata kojim bismo dali svoj konkretan doprinos za unapređenje kvaliteta života Bošnjaka u kosovskom gradu Peć - kazao je predsjedavajući Konaković.

Dodao je kako je cilj da se kroz njihovu implementaciju uspostave čvršći kontakti i veze Bošnjaka Kosova s Kantonom Sarajevo.

Destanović je istakao značaj realizacije tih projekata upravo zbog činjenice da je Bošnjacima Kosova Bosna i Hercegovina matična država.

Precizirao je kako će Konaković i Kanton Sarajevo podržati organizovanje lokalnog radija za zajednicu Bošnjaka Peći te dogradnju učionice uz objekt osnovne škole namijenjenu za predškolsko obrazovanje djece koja nastavu pohađaju na Bosanskom jeziku u selu Dobruša, saopćeno je iz Press služba KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo