Ekonomija     | 17.09.2019. 11:58 |

Na konferenciji 'Održivi turizam' 80 kompanija iz BiH i Slovenije (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Predstavnici oko 80 kompanija iz turističkog sektora iz Bosne i Hercegovine i Slovenije učestvovat će na međunarodnoj konferenciji "Održivi turizam" koja će 25. i 26. septembra biti održana u Sarajevu.

Na pres-konferenciji koja je održana danas u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu najavljeno je da je cilj pomenute konferencije jačanje veza dviju zemalja u oblasti turizma, umrežavanje turističkog sektora i javnih institucija, te potraga za novim poslovnim mogućnostima i saradnjom.

Ambasadorica Slovenije u BiH Zorica Bukinac izjavila je da su dvije zemlje u oktobru 2016. potpisale Memorandum o saradnji na području turizma, ali da u međuvremenu saradnja nije intenzivirana koliko je očekivano.

- Mislim da je oragnizacija ove konferencije na Svjetski dan turizma najbolji način za obilježavanje tog dana i jačanje saradnje dviju zemalja u oblasti turizma - rekla je Bukinac. 

Potpredsjednik VTKBiH Vjekoslav Vuković naveo je da se turistički sektor u Bosni i Hercegovini i Sloveniji razvija velikom brzinom, zbog čega postoji opravdana potreba za ovakvom konferencijom.

- Na njoj će biti govora o inovacijama, gastro turizmu, iskorištavanju dodatnih potencijala a posebno o prenosu znanja i iskustava susjednih zemalja - istakao je Vuković.

Osim predstavnika kompanija, na konferenciji će učestvovati i predstavnici institucija dviju zemalja, privrednih komora, razvojnih agencija, turističkih organizacija, te univerziteta.

Pogledajte http://fena.ba/video/3398

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/17Jif5wzboUpNL1TgcEmOHDV8tousN8HY?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo