FENA.BIZ

Poziv na konferenciju za medije u povodu 2. Sarajevo Halal Fair-a 2019

Saopćenje

 

Pozivamo vas na konferenciju za medije u povodu održavanja drugog međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair 2019

Koja će se održati u srijedu 18. septembra u 10:00 sati u zgradi Kantona Sarajevo, ispred sale 100 na 1. spratu. 

Medijima će se obratiti

 

·        Edin Forto, premijer Vlade Kantona Sarajevo

·        Amir Sakić, direktor Medija centra Islamske Zajednice (IZ) u BiH

·        Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI)  

·        Damir Alihodžić, direktor Agencije za certificiranje halal-kvalitete BiH

·        Emir Pašić, sekretar Udruženja halal-industrije pri Privrednoj/Gospodarskoj Komori F BiH

Nakon izuzetno uspješne realizacije prošlogodišnjeg sajma Bosna Bank International (BBI), Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH, po drugi put organiziraju Međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 koji će se održati u Sarajevu od 26. do 28. septembra pod pokroviteljstvom Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

Partner Sajma je Vlada Kantona Sarajevo. 

Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 će ponovo na jednom mjestu okupiti predstavnike halal-industrije iz zemalja Jugoistočne Evrope, drugih zemalja iz svijeta u kojima je razvijena ova industrija, kao i multinacionalnih kompanija koje su na globalnom tržištu prisutne sa halal-proizvodima i uslugama. 

„SHF 2019 kao mjesto susreta svih tržišnih učesnika – proizvođača, regulatora, kupaca i potrošača halal-proizvoda i usluga ima za cilj da podstakne ulazak novih kompanija u ovu dinamičnu industriju, tako što će transparentno predstaviti brojne nove poslovne prilike domaćim i međunarodnim kompanijama. Namjera nam je da potaknemo dodatne investicije u našu državu i olakšamo poslovnu saradnju u oblasti halal-industrije koja je u velikoj ekspanziji“ – riječi su predsjednika Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amera Bukvića, inicijatora ovog sajma kao i međunarodno priznate i svjetski poznate investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF). 

Učesnici i izlagači će imati priliku da tokom tri dana sajma predstave svoje proizvode i usluge, te u radnom dijelu razmijene saznanja i iskustva, iznesu svoja očekivanja od trendova u oblasti halal-industrije, kao i ostvare izravan kontakt i dobiju povratne informacije od potrošača halal-proizvoda i korisnika halal-usluga. 

„Posebna vrijednost sajma je u planiranim B2B susretima proizvođača halal-proizvoda i pružalaca halal-usluga koji će imati priliku da unaprijede odnose s lokalnim, regionalnim i međunarodnim kupcima i distributerima, s velikim kupcima i distributerima iz zemalja u kojima postoji potražnja za halal-proizvodima i uslugama, ali i onima koji su prisutni na tržištima širom svijeta, a koji mogu osigurati globalnu promociju i prodaju halal-proizvoda i usluga iz naše regije.“ – dodao je Bukvić, koji je izabran među 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji. 

Ove godine u Sarajevu na SHF-u 2019 očekuju se izlagači, posjetioci, distributeri, kupci i stručnjaci iz BiH, kao i zemalja regije: Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, zatim Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Indonezije, Kuvajta, Bahreina, Omana, Indije, Pakistana, kao i zemalja Evrope – Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Holandije, kao i Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Kine i dr.

 
Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

BBI
ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.