Stranačke aktivnosti     | 16.09.2019. 13:22 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Povodom navoda direktora Psihijatrijske bolnice KS (Jagomir) Muhameda Ahmića kako će podnijeti ostavku da bi izbjegao smjenu usljed stranačke raspodjele institucija, reagirali su iz Naroda i Pravde navodeći kako je Ahmić iznio nekoliko neistina.

Kantonalno Povjereništvo Naroda i Pravde Kantona Sarajevo navodi kako je Muhamed Ahmić na poziciju direktora delegiran ispred Bosanske stranke (BOSS).

„Čudi nas da je Ahmić odjednom zaboravio kako je i ispred koga delegiran na ovu poziciju. Naše vizije i vizija BOSS-a i Muhameda Ajanovića se ne poklapaju, a potpuna je neistina da je mjesto direktora 'pripalo' bilo kojoj općinskoj organizaciji Naroda i Pravde“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde podsjećaju kako Skupština KS nije usvojila izvještaje niza zdravstvenih institucija prvenstveno zbog nezadovoljstva građana uslugama koje dobijaju.

„Što se tiče selektiranja kandidata i kadrovske politike, građani su u nedjelju u Domu mladih mogli vidjeti kako to radi Narod i Pravda. Skoro polovina kadrova koje smo delegirali su nestranački kadrovi, mnogi od njih nisu ni glasali za NiP. Nismo se ustezali imenovati čak i one koji su članovi drugih stranaka ako smo uvidjeli da su stručni, čestiti, pošteni, hrabri i da imaju viziju razvoja institucija i preduzeća sličnu našoj“, kaže se u saopćenju koje potpisuje Kantonalno povjereništvo Naroda i Pravde KS.

Iz Naroda i Pravde podsjećaju da je u nedjelju u Domu mladih predsjednik ove stranke Elmedin Konaković najavio kako će se laži, podvale i podmetanja protiv Naroda i Pravde nastaviti iz dana u dan jer postoji značajan otpor pojedinih direktora, imenovanih funkcionera i stranačkih poltrona.

„Takvima koji pokušavaju da 'prelete' samo da bi zadržali svoje pozicije smo odavno poručili da nisu dobro došli. Takvi se nude svakoj novoj vladajućoj koaliciji, ali mi ih ne želimo. Mi ćemo i dalje javno predstavljati kadrove koje delegiramo kako bi javnost mogla pratiti njihov rad i ocjenjivati ih sukladno postignutim rezultatima“, navode se iz NiP-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo