Sport     | 16.09.2019. 12:37 |

RK 'Levalea' iz Nikšića pobjednik memorijalnog turnira 'Mevzeta Perla-Balja'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 16. septembra (FENA) – Ekipa RK "Levalea“ iz Nikšića (Crna Gora) pobjednik je 24. Internacionalnog memorijalnog rukometnog turnira "Mevzeta Perla-Balja“ koji je održan u Goraždu.

Rukometašice tima "Levalea" u finalnoj utakmici savladale su ekipu domaćina ŽRK "Goražde" (33:27). Treće mjesto na turniru osvojio je HŽRK "Zrinjski" iz Mostara, četvrto ŽRK "Vitez", dok je peto mjesto zauzela ekipa ŽRK "Hrasnica"– Ilidža. Svoj nastup dan prije turnira otkazala je ekipa HŽRK "Izviđač CO" iz Ljubuškog.

Najbolji golman je Teodora Marković iz pobjedničke ekipe, za najboljeg strijelca turnira proglašena je Marinela Ćorić iz ekipe Zrinjskog, dok je najbolja igračica turnira i rukometašica, koja svojom igrom podsjeća na Mevzetu Perlu-Balju, Monika Išpanović iz domaćeg tima.

Priznanje joj je uručio predsjednik ŽRK Goražde Sinan Ligata, dok je ostalim nagrađenim igračicama i klubovima priznanja uručio Mevzetin brat Munever Perla.

Organizacijom turira, ŽRK Goražde već više od dvije decenije njeguje uspomenu na jednu od najuspješnijih rukometašica u historiji ženskog rukometa u gradu na Drini, prerano preminulu Mevzetu Perla-Balju, koja je svojom igrom i odnosom prema sportu ostavila neizbrisiv trag.  

-Hvala vam što zajedno s nama čuvate sjećanje na našu Mevzetu, sjajnog čovjeka i sportašicu i na taj način, susrećući se u gradu rukometa, promovišete sve njegove vrijednosti. Rukomet je u Goraždu veliki sport, ali i mnogo više od toga. Ovdje je rukomet život - kazao je ministar za obrazovannje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Arman Bešlija.

Tradicionalno, internacionalni memorijalni turnir "Mevzeta Perla-Balja“ i ove godine održan je u okviru programa obilježavanja 18. septembra, Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražda.

U gradu na Drini sutra će biti održana i sportska manifestacija u znak sjećanja na ratne Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO).

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Potpisan Ugovor o sufinansiranju prvog servisnog centra za djecu s teškoćama u razvoju u BPK-u

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!