Ekonomija     | 17.09.2019. 09:22 |

Na prvom jesenjem Sajamu malih porodičnih firmi četrdeset izlagača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Prvi jesenji Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ bit će otvoren 18. septembra na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 21. septembra.

Cilj održavanja sajma jeste afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Udruženje u kontinuitetu radi na ovim ciljevima više od deset godina. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine, kozmetika.

Udruženje nastoji ovim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promoviraju. Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju sa domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već više od deset godina, saopćeno je iz Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH“. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Turistička zajednica HNŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo