Bosna i Hercegovina     | 16.09.2019. 07:09 |

Projekt RCC o integraciji Roma u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - U Sarajevu će danas biti održan sastanak o najnovijim informacijama u vezi s integracijom Roma u Bosni i Hercegovini.

Sastanak se održava u sklopu Projekta za integraciju Roma Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) zajedno s nacionalnom kontakt osobom za integraciju Roma u BiH, s ciljem davanja preporuka za poboljšanje politike za tu integraciju.

Specijalna pažnja bit će usmjerena na zapošljavanje i stanovanje, u okviru predstavljanja Plana o integraciji Roma za razdoblje 2019. - 2021. - koji će usmjeriti tehničku pomoć Vladi kada je u pitanju podrška formalizaciji neprijavljenog rada i legalizaciji stanova za Rome.

Zaključci sa sastanka bit će uključeni u daljnje planiranje i provedbu tehničke pomoći koju pruža RCC Projekt za integraciju Roma, financiran od Evropske unije i Fondacije za otvoreno društvo.

Sastanak Nacionalne platforme otvorit će uvodnim obraćanjima voditelj tima, Vijeće za regionalnu saradnju, projekt Integracija Roma Orhan Usein, pomoćnica ministra za ljudska prava i nacionalna kontakt osoba za integraciju Roma Saliha Đuderija i šef operativnog III odjeljenja (društveni razvoj, civilno drušvo i prekogranična saradnja) predstavnik Delegacije EU u BiH Gianluca Vannini, najavljeno je iz RCC-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Brčko: Na Prutačama otvorena učionica za pripremnu nastavu

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

OSCE pozdravio usvajanje nastavnog plana i programa za predmet Romski jezik u TK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'