Ekonomija     | 15.09.2019. 11:28 |

Raste broj milijunaša u Crnoj Gori

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 15. rujna (FENA) - Depozit veći od milijun eura u Crnoj Gori na kraju kolovoza imao je 71 građanin, prenose crnogorski mediji priopćenje Centralne banke (CBCG) koje su se pozivale na mjesečna izvješća koje im banke dostavljaju.

-Najveći iznos depozita pojedinaca iznosi 31,9 milijuna - ističu iz CBCG i dodaju da ne raspolažu podacima o zanimanju klijenata kod banaka.

U odnosu na kraj prošle godine, broj građana koji imaju depozit preko milijun eura bio je 69, što je dva manje u odnosu na kolovoz ove godine.

-Ukupan iznos deset najvećih depozita građana u Crnoj Gori (rezidenata i nerezidenata) iznosi 88,2 milijuna eura na kraju kolovoza tekuće godine, dok ukupan iznos deset najvećih depozita pojedinaca rezidenata iznosi 32,4 milijuna eura – rečeno je iz CBCG.

Prema podacima CBCG, broj milijunaša u Crnoj Gori se iz godine u godinu povećava. U 2017. godini ih je bilo 64, a godinu ranije 54. U 2017. godini najveći depozit je iznosio 63,3 miliona, početkom godine 50,3 milijuna, a sada 31,9 milijun eura.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!