Servisne informacije     | 15.09.2019. 10:21 |

U BiH narednih dana uglavnom sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U ponedjeljak 16. septembra u BiH bit će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U utorak 17. septembra u BiH bit će sunčano prije podne. U drugoj polovini dana umjereno naoblačenje. Jače naoblačenje sa sjevera u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen.

U srijedu 18. septembra u BiH bit će oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Do kraja radne sedmice pretežno sunčano

U BiH danas i sutra pretežno sunčano, u petak mogući lokalni pljuskovi

Tokom vikenda nestabilno vrijeme s kišom, u nedelju razvedravanje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'