Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 14.09.2019. 22:02 |

Sloboda na Tušnju bolja od Borca

FENA

TUZLA, 14. septembra (FENA) – U susretu 8. kola Premijer lige BiH za nogometaše, na Tušnju je Sloboda pobijedila banjalučki Borac rezultatom 3:1 (2:1).

U dinamičnoj utakmici Tuzlaci su poveli u 9. minuti sjajnim pogotkom Amara Pršeša iz slobodnog udarca, sa oko 20 metara. Golman Mladen Lučić slabo je intervenirao i mada je loptu zakačio rukom, nije uspio spriječiti pogodak.

Na igri domaće ekipe nisu se osjetile posljedice petodnevnog netreniranja zbog štrajka. Štaviše, i dalje su diktirali tempo, a u 19. minuti postigli su drugi gol. U kaznenom prostoru Borca rukom je loptu zahvatio Denis Čomor i dosuđen je jedanaesterac, koji je u gol pretvorio Samir Bekrić.

Dvije minute kasnije gosti su smanjili rezultat. S lijeve strane Stojan Vranješ je pronašao na suprotnoj strani Srđana Vujakliju, koji je u trku savladao golmana Nikolu Lakića.

Igra je i dalje bila borbena i zanimljiva, a obje ekipe imale su još nekoliko prilika za promjenu rezultata, od kojih su najbolje bile za goste u 80. minuti kada je šut Vranješa zatresao stativu, te u 90. minuti kada iz "zicera" nije pogodio Vujaklija.

I kada se očekivao kraj susreta, u četvrtoj minuti sudijskog vremena Nebojša Runjić je postigao autogol za konačni 3:1.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Košarkaši Slobode poraženi od Borca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana