Bosna i Hercegovina     | 13.09.2019. 17:41 |

Na Policijskoj akademiji dodjeljeni certifikati službenicima FUP-a i FUZC-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Na Policijskoj akademiji Federalnog ministatsva unutrašnjih poslova u Sarajevu danas su dodjeljeni certifikati službenicima Odsjeka kriminalističke tehnike i Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije kao i službenicima Federalne uprave civilne zaštite, koji su uspješno završili obuku pod nazivom "Osnovna obuka za korištenje A kompleta za osobnu zaštitu sa izolacionim sistemom disanja".

Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman čestitao je službenicima na uspješno završenoj obuci, ističući da je taj vid obuke od velikog značaja za budući rad kada je u pitanju forenzika i kriminalistička tehnika koja je nezaobilazna u svakoj ozbiljnijoj i složenijoj istrazi prilikom dokumentovanju krivičnih djela.

Direktor policijske akademije Damir Vejo je također čestitao službenicima na uspješno završenoj obuci, a pri tome se posebno zahvalio stručnim osobama iz Federalne uprave policije koji su u svojstvu predavača dali neizmjeran doprinos prilikom educiranja i usavršavanja službenika spomenutih institucija, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FUP - Munjić učestvovao na radionici o jačanju javnih prostora u okviru projekta Evropske unije

Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'

Šefovi Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga u FBiH održali sastanak u Sarajevu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'