Regija     | 13.09.2019. 15:39 |

Sanader završio u bolnici; njegova odvjetnica nije obaviještena

FENA Agencije

ZAGREB, 13. rujna (FENA) - Braniteljica Ive Sanadera, odvjetnica Jadranka Sloković u petak je, nakon odgođenog suđenja u aferi Ina – MOL zbog pogoršanog zdravstvenog stanja bivšeg premijera Republike Hrvatske, kazala da nije obaviještena o njegovu premještaju u bolnicu gdje je, navodno, zaprimljen radi operacije koljena.

-Znam samo da je na zaraznoj, no ne znam iz kojih razloga. Mi do jučer uopće nismo znali da se Sanader nalazi u KBC Zagreb, a nismo upoznati ni s njegovim zdravstvenim stanjem. Očito nikoga ne zanima njegovo zdravstveno stanje, a radi se o čovjeku u godinama koji sve ovo jako teško podnosi - kazala je Sloković.

Dodala je da Sanader, otkako se od početka travnja nalazi u remetinečkom zatvoru, dvaput bio u bolnici zbog problema sa srcem te da je nekoliko mjeseci bio izložen visokim temperaturama jer je bio smješten u zatvorskoj ćeliji okrenutoj prema suncu. Uz to, Sloković je podsjetila kako se idući tjedan nastavlja suđenje u slučaju Fimi media koje je nekoliko puta odgađano zbog teškog zdravstvenog stanja vlasnice Fimi medije Nevenke Jurak zbog čega postoji mogućnost razdvajanja predmeta u tom slučaju.

Upitana za moguću zastaru u slučaju Ina – MOL, Sloković je rekla da zastara za suoptuženog i hrvatskom pravosuđu nedostupog direktora MOL-a Zsolta Hernadi, prema nekim tumačenjima, može nastupiti već iduće godine, ali da za Sanadera u tom procesu nema zastare. ''Vjerujem kako je čitav proces ubrzan zbog mogućnosti zastare'', zaključila je.

Bivši premijer Sanader, koji u remetinečkom zatvoru izdržava kaznu zbog primanja 'provizije' u slučaju Planinska, u petak je zbog upalnih procesa hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

Zbog Sanaderovog zdravstvenog stanja u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu odgođen nastavak suđenja u aferi Ina – MOL u kojoj Uskok bivšeg premijera i prvog čovjeka mađarskog MOL-a, tereti za primanje i davanje mita.

Kako je rekla sutkinja Maja Štampar Stipić, iz remetinečkog zatvora telefonski su uoči rasprave obavijestili sud da je Sanader u srijedu odveden u KBC Zagreb gdje je trebao operirati koljeno. Budući su Sanaderu ustanovljeni upalni procesi, on nije podvrgnut operativnom zahvatu te je s Rebra prebačen u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević gdje je zadržan na liječenju.

Budući da njegov branitelj Čedo Prodanović, sukladno Sanaderovoj izričitoj uputi, nije bio suglasan da se rasprava provede u njegovoj odsutnosti, u petak je odgođen nastavak ispitivanja svjedoka Stephana Hurlimanna putem videolinka iz Švicarske.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura, piše Hina.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Državljanin Srbije i BiH uhićen u Zagrebu po Interpolovoj tjeralici

Zagreb: Zapriječio im put, pucao u zrak pa oteo automobil

Objavljen roman Thomasa Manna "Buddenbrookovi"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo