Bosna i Hercegovina     | 14.09.2019. 09:23 |

EKO Neretva Jablanica ponovo aktivira svoj rad

FENA Nina Maslo

JABLANICA, 14. septembra (FENA) - Nakon četiri godine stagniranja, Ekološko društvo EKO Neretva Jablanica ponovo je aktiviralo svoj rad.

Za predsjednika društva izabran je Zaim Jarić, za podpredsjednika Sedina Hadžiomerović, a za sekretara Idriz Čilić.

Iz EKO Neretva Jablanica ističu kako je to društvo apliciralo i projekt na javni poziv MTTO HNK: medijska kampanja pod nazivom: "Gdje je tvoj prag ekološke odgovornosti" i da ovih dana očekuju rezultate, a u pripremi je i projekt u okviru programa "Reload".

Po riječima sekretara EKO Neretva Jablanica Idriza Čilića, planovi Društva vezani su za ciljeve koji su ugrađeni u novi statut.

- Ciljevi se odnose na kontinuirani rad na funkcionalnosti i samoodrživosti organizacije prvenstveno apliciranjem projekata, stalno unapređivanje znanja građana Jablanice o ekologiji, održivom razvoju, ekološkom turizmu i ekološkoj poljoprivredi, nadziranje uspostavljanja ekoloških propisa na svim nivoima društvene organiziranosti i njihove primjene, zatim jačanje transparentnosti rada i rada s medijima te stalnu saradnju sa strukturama javnog, poslovnog i civilnog sektora - kazao je Čilić.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!