Bosna i Hercegovina     | 13.09.2019. 12:06 |

Prometno preventivna akcija 'Počela je školska godina-zaštitimo djecu u prometu'

FENA Saopćenje

LIVNO, 13. rujna (FENA) - Sljedećeg tjedna Auto moto klub (AMK) Livno i Auto moto savez u BiH, u suradnji sa PP Livno i livanjskim osnovnim školama, provest će prometno preventivnu i edukativnu akciju "Počela je školska godina - zaštitimo djecu u prometu".

Planom akcije predviđeno je predavanje za djecu prvih razreda osnovne škole, a sa učenicima šestih razreda formirati će se školske prometne patrole, koje će zajedno s djelatnicima policije zaustavljati vozila, te vozačima, roditeljima i sudionicima u prometu dijeliti prigodne letke tiskane za ovu akciju.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca, najavili su organizatori.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i povratku do kuće.

Školske prometne patrole svoj rad započet će u utorak, 17. rujna, od 13 do 13.45 sati ispred OŠ "Fra Lovro Karaula" u Livnu, a 18. rujna u isto vrijeme ispred OŠ "Ivan Goran Kovačić" Livno. 19. rujna na redu je područne škola u Smričanima, a 20. rujna područna škola u Zabrišću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promet na Sarajevskoj berzi 22.150,31 KM

Na Sarajevskoj berzi promet 126.203,77 KM

Promet na Banjalučkoj berzi viši od deset miliona KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu