Regija     | 13.09.2019. 11:49 |

Sanader hospitaliziran, suđenje odgođeno

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 13. rujna (FENA) - Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koji u remetinečkom zatvoru izdržava kaznu zbog primanja 'provizije' u slučaju Planinska, u petak je zbog upalnih procesa hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

 Zbog Sanaderovog zdravstvenog stanja u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu odgođen nastavak suđenja u aferi Ina - MOL u kojoj Uskok bivšeg premijera i prvog čovjeka mađarskog MOL-a, hrvatskom pravosuđu nedostupnog Zsolta Hernadija, teriti za primanje i davanje mita.

 Kako je rekla sutkinja Maja Štampar Stipić, iz remetinečkog zatvora telefonski su uoči rasprave obavijestili sud da je Sanader u srijedu odveden u KBC Zagreb gdje je trebao operirati koljeno. Budući su Sanaderu ustanovljeni upalni procesi, on nije podvrgnut operativnom zahvatu te je s Rebra prebačen u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević gdje je zadržan na liječenju.

 Budući da njegov branitelj Čedo Prodanović, sukladno Sanaderovoj izričitoj uputi, nije bio suglasan da se rasprava provede u njegovoj odsutnosti, u petak je odgođen nastavak ispitivanja svjedoka Stephana Hurlimanna putem videolinka iz Švicarske.

 Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen, javlja Hina.

 Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo