Ekonomija     | 13.09.2019. 11:58 |

Nova banka a.d. Banja Luka dobitnik priznanja Zlatni BAM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Nova banka a.d. Banja Luka dobitnik je priznanja Zlatni BAM kao banka sa najvećim iznosom aktive sa pretežno domaćim kapitalom.

Najuspješnijim bankama u Bosni i Hercegovini, na manifestaciji održanoj u četvrtak, uručena su priznanja Zlatni BAM, koja već 17. put na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin Banke i Biznis u BiH.

Svečano uručenje nagrada organizovano je u Sarajevu, u sklopu manifestacije Veče bankara.

Tokom 2018. godine, aktiva Nove banke dostigla je nivo od 1,95 milijardi KM, što joj je uz dobit od 10 miliona KM, obezbijedilo lidersku poziciju u Republici Srpskoj i jednu od vodećih pozicija u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz ove banke.

Banka je i u 2019. godini nastavila trend rasta aktive, uz istovremno povećanje profitabilnosti.

Zahvaljujući kvalitetnoj ponudi, povećan je i broj klijenata koji su Novu banku prepoznali kao svoju i ukazali povjerenje kroz korištenje kreditnih i štednih proizvoda.

Ove godine Nova banka obilježava 20 godina od osnivanja.

Tokom svih godina Banka je bila vođena vizijom da širenjem poslovne mreže i adekvatnim odgovorima na zahtjeve fizičkih i pravnih lica postigne svakodnevni rast broja klijenata koji joj ukazuju povjerenje koristeći, kako tradicionalne bankarske usluge, tako i nove proizvode koji su u skladu sa standardima savremenog bankarstva.

Za naredni period, Nova banka ima za cilj da, prateći savremena tehnološka dostignuća, klijentima ponudi jednostavnije i praktičnije korištenje bankarskih usluga, saopćeno je iz Banke.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

BMW počeo s gradnjom tvornice baterija za električne automobile

Kompanija Bingo u 2023. imala najveći prihod, najveću dobit i najviše zaposlenih

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije