Bosna i Hercegovina     | 13.09.2019. 10:07 |

Obuku o razvoju liderskih vještina pohađalo 100 policijskih službenica

FENA Saopćenje

 

JAHORINA, 13. septembra (FENA) - Na Jahorini je danas završena dvodnevna radionica na temu „Razvoj liderskih vještina“ kojoj je prisustvovalo 35 policijskih službenica iz agencija za provođenje zakona u BiH.

Radi se o trećoj radionici ovog tipa, koja je realizirana u okviru projekta  „Jačanje kapaciteta policijskih službenica-potencijalnih liderica“, koji Udruženje „Mreža policijskih službenica“ provodi uz podršku Ambasade SAD.

U okviru pomenutog projekta, od jula do septembra ove godine, oko 100 policijskih službenica uspješno je završilo predmetnu obuku, čiji je cilj podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti, razvoj liderskih vještina i osnaživanje policijskih službenica, što će im pomoći u daljem profesionalnom razvoju i napredovanju u karijeri, imajući u vidu činjenicu da u policijskim strukturama u BiH gotovo nema žena na rukovodećim pozicijama, odnosno mjestima odlučivanja.

Radionica je ocijenjena višestruko korisnom od svih polaznica. Pored ukazivanja na korisnost obrađenih tema u daljem radu i profesionalnom napredovanju, posebno je istaknut značaj umrežavanja sa policijskim službenicama iz velikog broja policijskih agencija sa svih nivoa u BiH, međusobno upoznavanje i razmjena iskustva.

U okviru pomenutog projekta, Udruženje će u oktobru realizirati Okrugli sto na temu „Liderice u sigurnosnom sektoru“  na kojem će službenice iz sektora sigurnosti i odbrane koje su dosegle najviše pozicije podijeliti svoja iskustva sa kolegicama, sa fokusom na izazove sa kojim su se susretale tokom svoje profesionalne karijere i načine prevazilaženja istih, saopćeno je iz Udruženja "Mreža policijskih službenica".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

Pripadnici DKPT i OSBiH prošli obuku iz oblasti 'Neposrednog osiguranja VIP osoba'

Šest ljekara uspješno završilo osnovnu oficirsku obuku OS BiH (VIDEO)

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel