Najave     | 13.09.2019. 08:23 |

U Mostaru se otvara restoran u kojem će raditi osobe s posebnim potrebama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - U sklopu Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru će danas u 13 sati biti otvoren restoran u kojem će zaposlenici i zaposlenice biti osobe s posebnim potrebama.

"U želji i nastojanju da se mladi s posebnim potrebama prihvate baš onakvim kakvi jesu te da budu uključeni u svaki segment života, da svojim radom osiguraju sebi bolje uvjete za budućnost, Centar 'Los Rosales', Privredno društvo za zapošljavanje lica sa invaliditetom zaštitna radionica 'RADIN' doo, koja upošljava mlade s invaliditetom, u partnerstvu s humanitarnom organizacijom 'Just Sophie' iz Nizozemske, upustio se u izazov otvaranja restorana za javnost u kojem će se mladima s invaliditetom pružiti mogućnost zapošljavanja i na taj način dati im se šansa da se osjećaju kao punopravni članovi društva", priopćeno je iz Centra "Los Rosales".

Doprinos ovom projektu dat će i veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Nizozemske.

Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Nizozemske, kao članice Diplomatskog zimskog bazara koji već neko vrijeme podržava rad centra "Los Rosales", odlučile su korisnicima centra i njihovim sugrađanima prirediti interesantnu večer pa će tako na otvaranju restorana bend Britanskog veleposlanstva "Diplomatski instrument" održati svoj prvi koncert u Mostaru, a kolege iz Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske pobrinut će se za pravi nizozemski desert – palačinke, najavili su organizatori.

Koncert počinje u 19 sati u "Los Rosalesu", a sav novac prikupljen od prodaje karata i nizozemskih palačinaka bit će doniran Centru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Maturalna večer za osobe s invaliditetom u Centru 'Los Rosales' u Mostaru

Udruženje mladih 'Ružičnjaka - Los Rosalesa' implementira projekt 'Ništa o nama, bez nas'

Humanitarna Peugeot karavana posjetila Centar „Los Rosales“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo