Bosna i Hercegovina     | 12.09.2019. 15:13 |

U Mostaru se otvara kafe-restoran u kojem će raditi osobe s posebnim potrebama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - U sklopu Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru se u petak, 13. rujna, otvara kafe-restoran u kojem će zaposlenici i zaposlenice biti osobe s posebnim potrebama.

Doprinos ovom događaju, kako se navodi, dat će veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Nizozemske.

 Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Nizozemske, kao članice Diplomatskog zimskog bazara koji već neko vrijeme podržava rad centra "Los Rosales", odlučile su korisnicima centra i njihovim sugrađanima prirediti interesantnu večer pa će tako na otvaranju restorana bend Britanskog veleposlanstva "Diplomatski instrument" održati svoj prvi koncert u Mostaru, a kolege iz Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske će se pobrinuti za pravi nizozemski desert – palačinke, najavili su organizatori.

 Koncert počinje u 19 sati u centru "Los Rosales", a sav novac prikupljen od prodaje karata i nizozemskih palačinaka će biti doniran Centru s ciljem podrške njihovomu rada. 

 "Los Rosales" je centar za obrazovanje djece i mladih s posebnim potrebama (3-45 godina starosti) i trenutno ima 130 korisnika. 

Centar radi na osposobljavanju, razvoju i rehabilitaciji djece i mladih sa specijalnim potrebama. Zahvaljujući velikoj podršci nizozemske humanitarne organizacije "Just Sophie", "Los Rosales" sada ima kafe-restoran s lijepom terasom, u kome rade mladi iz centra. To je jedinstvena prilika da steknu radno iskustvo i postanu potpuno integrirani članovi društva.

U protekle tri godine, "Just Sophie" je pružila veliku pomoć te je za pripreme kafe-restorana centra "Los Rosales" doputovao tim volontera iz Nizozemske koji su se pobrinuli za izvođenje potrebnih radova na lokaciji. 

 Izjave za medije predviđene su u 19 sati, a novinarima će se obratiti britanski veleposlanik Matthew Field, zamjenica nizozemskog veleposlanika Mina Noor i direktorica centra "Los Rosales" Mirna Mezit.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Konobari i kuhari iz BiH spremaju se za sezonu u Hrvatskoj, plate iznad 2.000 eura

Bh. radnike najviše traže Hrvatska i Njemačka, a domaći poslodavci radnike iz Turske i Bangladeša

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo