Bosna i Hercegovina     | 12.09.2019. 15:27 |

Obilježeno devetnaest godina Policije Brčko distrikta BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 12. rujna (FENA) - Policija Brčko distrikta u četvrtak je održala svečanu akademiju prigodom devetnaest godina postojanja ove institucije.

Akademiji je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, koji je kazao da će Vlada Brčko distrikta BiH nastaviti osiguravati uvjete za razvitak i napredak policije u skladu sa standardima integriteta i profesionalnosti.

- Dobra je vijest i da je uoči 19. rođendana konačno završena zgrada policije i da je potpisano rješenje o upotrebnoj dozvoli za ovaj objekt. Nama preostaje još da u dogovoru kroz rebalans proračuna ili proračun za 2020. godinu osiguramo nedostajuća sredstva za namještaj i tehničku opremu kako bi policija u potpunosti mogla preseliti u novu zgradu, što će dodatno unaprijediti rad ove policijske agencije - kazao je Milić.

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić ocijenio je kako je za ovih 19 godina bilo velikih izazova za policiju i da je ponosan što je stanje sigurnosti, javnog reda i mira i sigurnosti prometa podignuto na veću razinu u zadnje dvije godine nego što je bilo prethodnih godina te da je kriminalitet smanjen.

- Uspjeli smo u zadnje dvije godine podići stanje sigurnosti, javnog reda i mira i sigurnosti prometa na veću razinu te smanjiti kriminalitet u Distriktu, a aktivnosti smo provodili zajedno sa svojim partnerima iz vladinog i nevladinog sektora. Policija Distrikta jedna je od najspecifičnijih policijskih agencija unutar BiH i ono što je meni kao policajcu ali i kao roditelju drago jeste to da i ove godine imamo puno mališana ovdje na platou ispred zgrade Policije Distrikta, a vidim da je i odziv građana veći. Iskreno se nadam da ćemo dvadeset godina postojanja Policije Brčko distrikta BiH obilježiti u novoj zgradi - kazao je Pisić.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Brčko distrikt BiH Michael Scanlan, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Distriktu, predstavnici veleposlanstava u BiH i međunarodnih organizacija kao i predstavnici policijskih agencija u BiH i vjerskih zajednica u Distriktu.

Prije početka svečane akademije ispred zgrade Policije Brčko distrikta BiH održan je i policijski festival, gdje su pripadnici ove institucije demonstrirali vježbe građanima uz bogat program i sudjelovanje mališana vrtića Distrikta i plesne škole "Mambo", priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčkog.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo