Bosna i Hercegovina     | 12.09.2019. 12:53 |

Utvrđeni koeficijenti i osnovice za braniteljsko-invalidske naknade

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - Vlada FBiH je danas donijela više odluka o utvrđivanju koeficijenata i osnovice za obračun i isplatu mjesečnih novčanih naknada korisnika braniteljsko-invalidske zaštite.

Vlada je utvrdila koeficijent jedan (1,00) za obračune i isplatu mjesečnih novčanih egzistencijalnih naknada razvojačenim braniteljima i članovima njihovih obitelji za period srpanj - rujan 2019. godine, čija primjena ovisi o raspoloživim sredstvima Proračuna FBiH za ovu godinu.

Za ove naknade ukupna sredstva odobrena Proračunu FBiH za 2019. godinu iznose 25 milijuna maraka i bit će plasirana kroz transfer za provođenje Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji - egzistencijalne naknade.

Za obračune i isplate mjesečnih novčanih naknada korisnika braniteljsko-invalidske zaštite u Federaciji BiH za 2019. godinu utvrđen je koeficijent 0,989534 i bit će primjenjivan u skladu s raspoloživim sredstvima Proračuna FBiH za ovu godinu.

Utvrđena obračunska osnovica od 867,50 maraka ostaje na nivou iz 2018. godine, a ukupna sredstva odobrena Proračunom Federacije BiH za 2019. godinu za transfer za invalidnine iznose 274,6 milijuna maraka.

Donesena je i odluka kojom je utvrđen koeficijent 0,979727 za obračune i isplate mjesečnih novčanih naknada dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica za 2019. godinu koja će, također, biti primjenjivana u skladu s raspoloživim proračunskim sredstvima.

Obračunska osnovica za ove namjene iznosi 641,66 maraka, a i ona je na razini utvrđene za 2018. godine. Ukupna odobrena proračunska sredstva za 2019. godinu za ove naknade iznose 16 milijuna maraka, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!