Stranačke aktivnosti     | 12.09.2019. 12:39 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

Narod i Pravda u potpunosti odbacuje neistinite tvrdnje dr. Ede Selimovića, predsjednika Sindikata radnika u zdravstvu koje je iznio u pojedinim medijima. Navode dr. Selimovića o tome kako Narod i Pravda blokira radnike u zdravstvu u ostvarivanju njihovim prava iz Naroda i Pravde ocjenjuju neistinitim i zlonamjernim.

Iz Naroda i Pravde podsjećaju predsjednika Sindikata radnika u zdravstvu dr. Edu Selimovića kako je Vlada KS na čijem je čelu bio predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković radnicima u zdravstvu povećala plate za 13 posto i više, dok su drugim budžetskim korisnicima plate povećane znatno manje.

„Da su tvrdnje dr. Selimovića netačne i zlonamjerne svjedoči i činjenica da je zaposlenima u obrazovanju plata povećana za 7,5 posto, dok je radnicima u zdravstvu povećana za 13 posto. Mi u potpunosti ostajemo opredijeljeni za poboljšanje položaja doktora i radnika u zdravstvu.“, navodi se u saopćenju Naroda i pravde.

Osim u medijima, prema navodima Naroda i Pravde, Selimović je dezinformacije širio i među zdravstvenim radnicima.

„Ne  možemo se oteti dojmu da se radnici u zdravstvu zloupotrebljavaju od strane sindikalaca koji se bave politikanstvom. Radnicima treba sindikat koji bi štitio njihova prava kroz dijalog i razumijevanje sa Vladom KS, a ne političari preobučeni u sindikalne uniforme“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo