Ekonomija     | 12.09.2019. 10:47 |

Petričević: Poskupljenje struje će dijelom uticati i na privredu RS

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 12. septembra (FENA) - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske (RS) Vjekoslav Petričević rekao je danas da će poskupljenje električne energije u tom bh. entitetu za jedan broj velikih privrednih subjekata dijelom uticati i na realni sektor, ali da RS mora usklađivati svoje politike kada je u pitanju otvaranje tržišta električne energije.

To su, naveo je, politike koje se primjenjuju i u Evropskoj uniji.

Od 1. septembra u RS je povećana cijena električne energije za pojedine industrijske korisnike, a nije se mijenjala za domaćinstva.

Petričević je danas u Banjoj Luci prisustvovao prezentaciji rezultata izvještaja Indeksa politike malih i srednjih preduzeća za zapadni Balkan i Tursku.

Najavio je da će biti određeni dalji pravci djelovanja i stvaranja boljih uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća u RS.

-Dobar dio aktivnosti smo već uradili, s ciljem rasterećenja privrede i stvaranja boljih uslova poslovanja privrede u RS – rekao je Petričević.

Uvjerava da je položaj malih i srednjih preduzeća u RS dodatno osnažen formiranjem Ministarstva privrede i preduzetništva te Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

BiH ostaje pouzdan izvoznik električne energije

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!