Stranačke aktivnosti     | 12.09.2019. 09:15 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Građanski savez (GS) smatra da je pokušaj napada Dodikove Radio televizije Republike Srpske na Reufa Bajrovića i Građanski savez dokaz propagande nemoći proruske i velikosrpske ideje te svojevrsno priznanje probosanskim i patriotskim idejama i političkim snagama.

Reuf Bajrović i Građanski savez nisu otkrili nikakav plan "političkog Sarajeva". Da bi nešto bilo otkriveno, to prvo mora biti skriveno.

Građanski savez uopće ne krije da se zalaže za građansku Bosnu i Hercegovinu na demokratskom principu jedan čovjek jedan glas. Štaviše, taj princip jedan je od osnovnih programskih ciljeva Građanskog saveza.

Nas u GS-u raduje što je ideja borbe za građansku Bosnu i Hercegovinu konačno u potpunosti revitalizirana i što je druge probosanske političke opcije prihvataju kao svoju. Mi u GS-u smo zapravo oduševljeni činjenicom da se probosanske opcije danas otimaju za platformu građanske države.

Uz stanovito zadovoljstvo posmatramo prorusku medijsku histeriju koju provodi RTRS. Ideja građanske države Bosne i Hercegovine koja nije poražena ni uslijed velikosrbijanske agresije na Bosnu i Hercegovinu danas je jača nego ikad.

Ono u čemu sa RTRS-a ipak griješe jeste njihovo viđenje aktivacije MAP-a, koja po njihovoj logici tek treba da se desi.

Stoga ih obavještavamo da je MAP već aktiviran i da on nije pitanje ni srpskih niti bilo kojih drugih političara, nego jedna od ispunjenih zakonskih obaveza države Bosne i Hercegovine na putu ka NATO savezu. Sljedeća obaveza jeste dostavljanje ANP-a u sjedište Brisela.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana