Bosna i Hercegovina     | 10.09.2019. 16:46 |

SIPA - U akciji 'Kliker'uhapšene dvije osobe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - U okviru operativne akcije kodnog naziva „Kliker“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su izvršili pretrese na dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, s ciljem pronalaska predmeta i dokaza koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela - neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Radi se o nastavku aktivnosti u okviru predmeta, koji se vodi u saradnji sa policijskim službenicima SR Njemačke, u vezi sa  zapljenom 95 komada ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više dijelova različitih vrsta oružja, kao i određene količine municije, koje je 18. februara na području Drezdena, SR Njemačka, pronađeno u vozilu kojim su upravljali državljani Bosne i Hercegovine i koje je krijumčareno na relaciji Bosna i Hercegovina – SR Njemačka.

Tokom dosadašnjih aktivnosti slobode su lišene dvije osobe, kojima je od Suda Bosne i Hercegovine određena mjera pritvora, dok su policijski službenici SR Njemačke slobode lišili četiri osobe, svi državljani Bosne i Hercegovine.

Spomenute aktivnosti se provode po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.                                                                

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promovirano deset policajaca SIPA-e

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

U toku akcija SIPA-e u više bh. gradova, pretresi na više lokacija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta