Bosna i Hercegovina     | 10.09.2019. 14:40 |

Potpisan ugovor o deponiranju krutog otpada na regionalnu deponiju 'Crni vrh'

FENA Saopćenje

BRČKO, 10. rujna (FENA) - Predstojnik Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović potpisao je u Zvorniku ugovor o deponiranju krutog otpada na regionalnu deponiju "Crni vrh" na četiri godine u vrijednosti od oko tri milijuna maraka, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčko Distrikta.

On je kazao tom prigodom da je ovo prvi važan korak za nabavu vučnog vozila i dvije samokompaktirajuće prikolice za otpad kao i izgradnju pretovarne rampe na području Distrikta te dodao da se odlaganjem otpada na području Zvornika stvaraju uvjeti i za zatvaranje trenutačne deponije u Brčkom.

- Ovaj nam korak omogućava da u narednoj fazi okončamo već započeti odabir, tj. nabavu vučnog vozila i dvije samokompaktirajuće prikolice za otpad kao i izgradnju pretovarne rampe na području Distrikta. Odvoz krutog otpada u Zvornik startao bi na proljeće naredne godine - kazao je Bulatović.

- Odjel će činiti maksimum i vjerujem da ćemo zajedno s Vladom i Skupštinom Brčko distrikta BiH na već utvrđenoj lokaciji osigurati i otvaranje centra za ekološko upravljanje otpadom u Distriktu, što je i krajnji cilj cijeloga projekta. Svršetkom ovoga projekta mislim da će na najsuvremeniji i najkvalitetniji način biti riješeno višedecenijsko pitanje odlaganja krutog otpada na ovom području - dodao je.

Ravnatelj Regionalne deponije "Crni vrh" Aleksandar Vračević kazao je kako ova suradnja s Distriktom ima veliki značaj, što ih dodatno još više obvezuje na maksimalno profesionalan odnos u pružanju usluga prema Distriktu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'