Bosna i Hercegovina     | 10.09.2019. 13:02 |

Gazi Husrev-begovoj medresi doniran 21 projektor za opremanje učionica

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Kako bi unaprijedili sticanje znanja mladih, Međunarodni vakufski fond (International WAQF Fund) iz Ujedinjenog Kraljevstva, danas je Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu donirao interaktivne projektore za opremanje 21 učionice.

Direktor Medrese Mensure ef. Malkić zahvalio je donatorima i kazao da će to doprinijeti kvalitetnijem i savremenijem nastavnom procesu.

Naveo je da Medresa već 482 godine kontinuirano ulaže u obrazovanje, odgaja i obrazuje mladiće i djevojke te ih priprema za izazove koje nosi vrijeme u kojem će oni živjeti i raditi.

U prethodne tri godine, kazao je, intenzivirani su brojni infrastrukturni projekti koji za cilj imaju stvaranje boljih uslova za rad više od 500 učenika, ali i njihovih profesora.

- Ljudi se raduju poklonima, a posebno onima koji su neočekivani kao što je današnja donacija Medresi – kazao je Malkić.

Direktor Waqfa Lotfy El Sayed je kazao da je misija te institucije obrazovanje mladih, očuvanje kulture, dijaloga te pomoć onima kojima je potrebna. Istakao je da će opremanjem Medrese biti poboljšani standardi učenja mladih.

Projekt je realiziran posredstvom humanitarne organizacije Islamic Relief BiH.

Nakon donirane opreme, direktor El Sayed, direktor Islamic Relief-a BiH Emir ef. Čiča i direktor Malkić potpisali su Sporazum o razumijevanju i saradnji.

Inače, WAQF je interaktivnim projektorima opremio i medresu "Osman Redžović“ u Visokom i Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, a namjera je, kako je kazao El Sayed, da će projekti koji su usmjereni u obrazovanje, biti nastavljeni u BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'