FENA biznis     | 09.09.2019. 16:16 |

Delegacija od 20 privrednika iz Saudijske Arabije dolazi na Sarajevo Halal Fair

FENA Saopćenje

Delegacija od 20 privrednika iz Kraljevine Saudijske Arabije, predvođena poslovnim forumom Islamske razvojne banke (IsDB) THIQAH najavila je dolazak na Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019. 

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih finansijskih institucija na svijetu, osnovala je poslovni forum THIQAH s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti privrednicima međusobno uvezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti. Poslovni forum THIQAH glavni je prozor IsDB grupe koji olakšava kontakt i koordinaciju između dijelova IsDB-a i privatnih kompanija i povezanih institucija u zemljama članicama IsDB Grupe. Glavni fokus djelovanja je na maksimiziranju prekograničnih ulaganja među državama članicama IsDB Grupe koji će biti podržani finansijskim proizvodima i uslugama IsDB-a. 

THIQAH i Bosna Bank International odranije imaju potpisan sporazum o saradnji koji uključuje ko-organizaciju događaja Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair. Privrednici iz Saudijske Arabije zainteresirani su za uspostavljanje saradnje u oblasti halal-turizma i halal-hrane, a posredstvom BBI VIP Business Cluba koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) tokom sajma bit će organizirani poslovni B2B sastanci s ciljem povezivanja bosanskohercegovačkih, regionalnih i arapskih privrednika. 

Članice IsDB-ovog poslovnog foruma THIQAH su ugledni biznismeni s liste najbogatijih ljudi u arapskom svijetu, te čine neke od najeminentnijih poslovnih subjekata u svijetu, kao što su Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Azijska razvojna banka, Evropska banka, Svjetska trgovinska organizacija i mnogi drugi. Učešće na SHF-u 2019. do sada su potvrdili i najavili učesnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Turske, Malezije, Indonezije, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Francuske, Litvanije i mnogi drugi. 

SHF 2019 bit će održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. septembra 2019. godine, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj Komori F BiH. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića. 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka



Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo