Bosna i Hercegovina     | 09.09.2019. 15:55 |

Srednjoškolci iz KS i ove školske godine idu u Memorijalni centar Potočari

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo osiguralo je i ove godine u budžetu novac za realizaciju posjete učenika srednjih škola Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, u školskoj 2019./2020. godina.

Kako je istaknuto, Ministarstvo tako želi kod učenika razvijati svijest o pripadnosti domovini, patriotska osjećanja kao i osjećaje za pravičnost i istinu.

- Za ovu školsku godinu planirana je posjeta Memorijalnom centru Srebrenicu - Potačari učenika koji pohađaju drugi razred škole. Realizacija tih aktivnosti počet će u utorak polaskom prve grupe učenika Druge gimnazije, Gimnazije Obala i Katoličkog školskog centra, a trajat će do 14. oktobra ove godine - navodi se.

Svaka srednja škola osigurat će prisustvo nastavnika historije i po jednog nastavnika za svako odjeljenje iz škole, koji će biti pratnja učenicima prilikom posjete Memorijalnom centru.

- Nastavnici historije dužni su pripremiti se na adekvatan način te za vrijeme puta prema Potočarima učenicima prenijeti historijske činjenice vezane za period agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992. - 1995. godine, činjenice o danu pada Srebrenice kao i opis događaja koji su uslijedili nakon pada Srebrenice. U Memorijalnom centru će biti održan historijski čas za sve učenike i nastavnike - saopćila Pres služba KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS je za podizanje standarda radnika u obrazovanju

Općina Stari Grad Sarajevo- Interes učenika mora biti na prvom mjestu

UNICEF BiH - Virtualne radionice za nastavnike iz BiH i regije

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije