Sport     | 09.09.2019. 12:13 |

Tuka: Minsk generalna proba za svjetsko prvenstvo u Dohi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Amel Tuka i Mesud Pezer, dvojica najboljih bh. atletičara, predstavljat će Evropu u dvomeču protiv Sjedinjenih Američkih Država, koji će se danas i sutra održati u bjeloruskom Minsku.

Pod nazivom "Najveće rivalstvo u historiji atletike", reprezentacije Amerike i Evrope odmjerit će snage u svim atletskim disciplinama.

U svakoj disciplini Amerika i Evropa će imati po četiri predstavnika, a Pezer brani boje evropskog tima u bacanju kugle, dok je Amel Tuka uzdanica Starog kontinenta na 800 metara, kao najbrži Evropljanin u ovom trenutku.

- Što se tiče same trke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku trku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brze trke u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna “laganija” pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja utrka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi - kaže Tuka.

Nakon Minska, dodao je, vraća se u Veronu gdje nastavlja s treninzima sa svojim trenerom.

- Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti - naglasio je Tuka, koji je na kraju čestitao i kolegi Pezeru na pozivu u reprezentaciju Evrope, što je itekako velika stvar za bh. atletiku, ali i sport u BiH.

Tuka će u disciplini na 800 metara nastupiti sutra sa početkom u 19.28, dok je početak bacanja kugle predviđen za 20.03.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Coe uznemirio olimpijski pokret novčanim nagradama na OI za atletičare

Atletičari i atletičarke Slobode Tehnograd nastavili uspješnu dvoransku sezonu

Atletika - Marija Vrajić i Emir Hastor pobjednici Tuzlanskog maratona

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'