Bosna i Hercegovina     | 09.09.2019. 12:28 |

Svečano otvorena porezna ispostava Kladanj (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

KLADANJ, 9. septembra (FENA) - Porezna uprava Federacije BiH danas je svečano otvorila nove prostorije Porezne ispostave Kladanj, u prostoru bivšeg Zavoda za platni promet.

Sredstva za adaptaciju, 107.914 KM bez PDV-a, u cjelosti je osigurala Porezna uprava Federacije BiH iz budžeta za 2019. godinu. Također, budžetskim sredstvima za 2019. godinu obezbijeđena su sredstva za nabavku i isporuku kancelarijskog namještaja za novorenovirane prostorije.

Vršilac dužnosti zamjenika direktora Porezne uprave FBiH Slobodan Vukoja novinarima je kazao da su uposlenici ove ispostave godinama radili u nehumanim uvjetima.

- Menadžment koji je došao 2015. godine obišao je sve ispostave i zaključili smo da ljudi rade u nehumanim uvjetima, a jedna od ispostava je bila i Kladanj. Bilo je neophodno pristupiti adaptiranju ovih prostora - istakao je Vukoja.

Naveo je da je napravljen prostor koji ispunjava sve standarde moderne porezne uprave.

- Uposlenici moraju udovoljiti svim zahtjevima poreznih obveznika inače ništa nam neće značiti moderni uredi  - rekao je Vukoja, te najavio otvaranje ispostava u Živinicama i Lukavcu do kraja godine, što se tiče Tuzlanskog kantona.

Načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović zahvalio je Poreznoj upravi što je adaptirala prostor, za kvalitetniju uslugu privrednicima i građanima, te stvorila bolje uslove uposlenima.

- Raduje me činjenica da je rukovodstvo Porezne uprave obećalo kadrovski popuniti ovu ispostavu, jako je bitno da nastoje to uraditi lokalnim kadrovima - rekao je Čavkunović.

Naveo je da je Općina ranije, sa drugim institucijama, radila na adaptaciji prostora, da bi građani imali kvalitetniju uslugu.

Nove prostorije Porezne ispostave Kladanj odlukom Vlade Federacije BiH preuzete su od bivšeg Zavoda za platni promet i date na korištenje Poreznoj upravi Federacije BiH.

Pogledajte http://fena.ba/video/3355

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Mt3oWSMz5px0g9zI2a9SLECYVKLsVWQ4?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FUCZ - Požar na području općine Kladanj još uvijek aktivan

PUFBiH - U 258 inspekcijskih nadzora otkrivena 52 radnika 'na crno', kontrole i narednih dana

U općini Kladanj 19 porodica uselilo u nove domove

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije