Sport     | 08.09.2019. 20:29 |

Bihaćko Jedinstvo utakmicom sa Željezničarom proslavilo 100 godina postojanja

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 8. Septembra (FENA) - Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća današnjom je revijalnom utakmicom sa sarajevskim Željezničarom proslavio jubilej - 100 godina postojanja. Prvotimci sarajevskog tima rezultatom 6:0 potvrdili su trenutnu razliku u kvaliteti, ali je rezultat ostao u sjeni slavljeničkog ambijenta i prijateljstva između dva kluba.

Utakmici je prethodio kratki svečani program, prilikom kojeg su istaknuti i nagrađeni pojedinci s posebnim zaslugama u bihaćkom nogometnom klubu, razmijenjeni pokloni između klupskih predstavnika, dok je sa stadiona podno Borića poletilo i 100 bijelih golubova.

- Hvala našim prijateljima iz Sarajeva što su prihvatili poziv i uveličali naših sto godina. Rezultat je nebitan, jer smo trenutno u svakom segmentu daleko od prvoplasiranog tima u državi. Ipak, bila nam je ovo prilika za ogled s mnogo kvalitetnijim sastavom, što uvijek dobro dođe. Nije mala stvar obilježiti sto godina kluba i evocirati uspomene na bogatu tradiciju. Na početku smo vidjeli sve klupske generacija, od mališana do uspješnih veterana i na to smo najviše ponosni - rekao je šef stručnog štaba NK Jedinstvo Vlado Jagodić.

Prvotimci Željezničara i šef stručnog štaba Amar Osim u prvi su plan istakli lijep povod za dolazak u Bihać i međuklupsko prijateljstvo.

- Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv i zaista smo uživali dva danau Bihaću i okolini. Čestitke domaćinima na impresivnom jubileju i nadam se da će u budućnosti organizacijski i rezultatski napredovati. Mi smo tu kao prijatelji, a nadamo se i skorašnjim premijerligaškim ogledima u gradu na Uni. Također, ovo smo iskoristili i kao mini-pripreme pred nastavak ligaškog takmičenja - istakao je Osim.

Jubilarnu utakmicu na Gradskom stadionu u Bihaću posmatralo je više od 1. 000 gledatelja, a pobjedu Željezničaru golovima su osigurali Sipović, Krpić, Mujezinović, Ramović i Zec.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Posušje s igračem manje slavilo protiv Željezničara

Akrapović pred Posušje: Imamo energiju, imamo želju

Prva pobjeda Željezničara u gostima za bijeg iz zone ispadanja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'