Sport     | 08.09.2019. 18:06 |

Prosinečki dao ostavku

FENA Haris Dedović

JEREVAN 8. septembra (FENA) - Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki podnio je ostavku.

Prosinečki je ovu odluku donio nakon poraza u Armeniji (4:2) kojim je bh. tim na minimum sveo šanse da kroz kvalifikacije izbori plasman na Euro. Objavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice.

- Mi smo sa današnjom utakmicu izgubili kvalifikacije, realno više nemamo šanse za odlazak na Euro kroz ovu grupu. Ostala je Liga nacija. Kada sam dolazio moje razmišlajnje je bilo da će reprezentacija BiH s ovakvim kvalitetom otići na EP. Moja ekipa i ja nismo uspjeli u tome, i ja sam dao ostavku. Ima sada velika prilika za nekoga drugog ko dolazi. Imat će četiri utakmice, Finsku, Grčku, Italiju i Lihtenštajn i dosta vremena da pripremi ekipu da bi se kroz Ligu nacija plasirali na EP - kazao je Prosinečki.

Čestitao je Armencima na pobjedi, navodeći da su zasluženo osvojili tri boda. 

- Očekivali smo pritisak Armenije, za to smo se spremali. Možda je kod 2:2 bio penal nad Džekom, ali to je sad nebitno. Oni su uz ovakvu našu igru zaslužili da nas pobijede. Armenija je bila puno brža, više željela pobjedu, na kraju su nam napravili puno problema - dodao je Prosinečki.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Hajduk napunio stadion pod Bijelim brijegom, utakmica završila bez pobjednika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo