Najave     | 07.09.2019. 19:02 |

Brojna iznenađenja na 'Uštipak festu' u Čapljini

FENA Saopćenje

ČAPLJINA, 7. rujna (FENA) - Simpatičnom rečenicom "'Ko o čemu, baba o uštipcima", organizatori gastro-turističke manifestacije "Uštipak fest" najavljuju ovogodišnje održavanje festivala predviđeno za 28. rujna na glavnom
čapljinskom trgu u 17 sati.

 Na trgu će biti postavljene drvene kućice s potrebnom kuharskom opremom za pripravu tradicionalnih hercegovačkih uštipaka čiji će se miris širiti sve do kasnih večernjih sati.

 Posjetitelji će kušati uštipke, degustirati sir, pršut, vino i pivo, kroz mini radionice s bakama u tradicionalnim nošnjama doznati kako se nekada spravljao uštipak i korisne savjete za njihovu pripremu, te uživati u zabavno-glazbenom programu u kojem će sudjelovati Trio Gušt i kudovi.

 Hercegovački ugostitelji će predstaviti ponudu svojih uštipaka, a najbolji će biti i nagrađeni.

 "Djeca su više nego dobro došla, te se za njih pripremaju posebna iznenađenja – Lino party s Lino uštipcima; pregršt zanimljivih igara s uštipcima, balonima, maskotama i to sve besplatno", navode organizatori i napominju kako će se cjelokupni program uživo prenositi putem video zida postavljenog na pozornici trga.

 Glavni organizatori ovog zanimljivog festivala, Centar za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) na čelu s direktoricom Dijanom Bošnjak su uvelike u pripremama ali poručuju kako spremaju zanimljiv gastro događaj te očekuju veliki broj sudionika i posjetitelja.

 "Namjera nam je oživjeti uspavanu gastro-turističku ponudu Hercegovine i animirati, kako lokalno stanovništvo tako i strane posjetitelje na sudjelovanje i omogućiti doživljaj autentične hercegovačke eno i gastro priče. Gastroturizam je hit u svijetu, a Hercegovina zbilja ima što ponuditi. Gostu moramo predstaviti upravo ono što mi jesmo, našu tradiciju, kulturu i domaći proizvod, stoga ćemo u suradnji s našim partnerima i sponzorima festivala predstaviti i 'Trpezu naših predaka', a uz veliku potporu i razumijevanje čapljinskog gradonačelnika Smiljana Vidića idemo k tome da promoviramo, brendiramo i u konačnici zaštitimo hercegovački uštipak kao nematerijalnu kulturnu baštinu BiH", kazala je Bošnjak.

 Pozvala je sve da dođu i zabave se na Uštipak festu, a do tada da prate njihove službene profile na društvenim mrežama jer pripremaju nagrade i dodatna iznenađenja.

 Ovaj specifični festival koji promovira autohtonu gastronomiju Hercegovine organizira se u suradnji s partnerima: Grad Čapljina, Federalno ministarstvo kulture i športa, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada HNŽ/K, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K, Turistička zajednica HNŽ/K, Udruga STAP, Udruga Life.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Uručeni ključevi novih stanova za 42 porodice u Čapljini

U Čapljini uhapšena osoba, pronađeno 28 stabljika Cannabisa

U Čapljini 27 mladih potpisalo ugovor o sufinanciranju prve stambene nekretnine

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom