Servisne informacije     | 06.09.2019. 17:07 |

Osiguranje javnih skupova i izmjena režima saobraćaja u dane vikenda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Budući da je za dane vikenda, 7. i 8. septembra, planirano održavanje više javnih skupova u užem dijelu Sarajeva te da su za njihovo održavanje pribavljene saglasnosti Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u pogledu izmjene režima saobraćaja, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, kako osiguranja javnih skupova, tako i kontrole i regulisanja saobraćaja vozila i pješaka, saopćeno je iz tog ministarstva.

Mole se građani i posjetioci glavnog grada Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u odvijanju saobraćaja te upozoravaju na obavezu poštivanja uputa koje eventualno budu u prilici dobiti od policijskih službenika ukoliko se budu kretali lokalitetima na kojima se održavaju najavljeni javni skupovi.

Na službenoj web-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavljene su informacije o izmjenama režima saobraćaja u vrijeme održavanja javnih skupova, kao i na službenoj web-stranici kantonalnog ministarstva saobraćaja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'