Regija     | 05.09.2019. 18:55 |

Grupi migranata iz Pokupskog policija izdala rješenja o povratku u BiH

FENA Agencije

ZAGREB, 5. rujna (FENA) - Grupi migranata iz Pakistana i Bangladeša, u srijedu zatečenih u Pokupskom, zagrebačka policija izdala je rješenja o povratku u BiH, iz koje su ilegalno ušli u Hrvatsku, a nitko od njih, kako se doznaje, nije zatražio azil ili liječničku pomoć.

Mediji su ranije izvijestili da je grupa od dvadesetak migranata, koja je krenula prema Italiji, pješice došla cestom od Velike Gorice prema Pokupskom, gdje su sjeli pred crkvu i čekali da ih skupi policija.

Zagrebačka policija Hini je potvrdila da je "provedenim postupkom utvrđeno da se radi o državljanima Pakistana i Bangladeša, koji su prethodno nezakonito prešli državnu granicu" i ušli u Hrvatsku s područja Velike Kladuše.

Svi su procesuirani sukladno odredbama Zakona o strancima te su im izdana rješenja o povratku. Tijekom provođenja postupka osobe nisu izrazile namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom niti je bilo potrebe za liječničkom intervencijom, kažu u policiji.

-S obzirom na lokaciju na kojoj su zatečeni i da se radi o grupi nezakonitih migranata, ali i uzimajući u obzir dobre rezultate pojačanog postupanja policijskih službenika u sprječavanju krijumčarenja ljudima temeljene na procjenama analitičkih timova, a koji su aktivni i na ovom području, za pretpostaviti je da je intervencijom policijskih službenika spriječeno daljnje krijumčarenje prema Republici Sloveniji- ističu u zagrebačkoj policiji.

Prema službenim podacima policija je na nacionalnoj razini tijekom osam mjeseci ove godine spriječila 11.685 pokušaja nezakonitog prelaska državne granice. U istom razdoblju uhićeno je 595 krijumčara nezakonitih migranata, dok je prošle godine u istom razdoblju uhićeno 312 krijumčara.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo