Bosna i Hercegovina     | 05.09.2019. 14:40 |

Šiljegović učestvovao na konferenciji generalnog inspektorata MO BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović učestvovao je u Konjicu, na konferenciji koju je organizovao Generalni inspektorat Ministarstva odbrane BiH o temi 'Preduzimanje mjera u jačanju profesionalizma, integriteta i napora u borbi protiv korupcije u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH'.

Konferencija je okupila prestavnike Ministarstva odbrane BiH, Oružanih snaga BiH, te međunarodnih organizacija koje podržavaju nastojanja i aktivnosti Ministarstva odbrane BiH u jačanju integriteta i borbi protiv korupcije.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH u izlaganju je informirao o rezultatima saradnje s Generalnim inspektoratom, kao i o zajedničkim aktivnostima koja se odnose na zaštitu ljudskih prava profesionalnih vojnih lica i otklanjanje određenih sistemskih teškoća.

Šiljegović je govorio i o saradnji usmjerenoj u pravcu poboljšanja statusnih pitanja profesionalnih vojnih osoba u kategoriji vojnika i podoficira.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH najavio je i da će BiH biti domaćin 11. svjetske konferencije vojnih ombudsmena, od 27. do 30. oktobra u Sarajevu - navode iz PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Galić i Goganović razgovarali s Brayonom o NATO putu BiH

Helez, Galić i Goganović čestitali Ramazanski bajram

Helez razgovarao s Reinertsenom o bilateralno-odbrambenoj saradnji Norveške i BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana