Bosna i Hercegovina     | 04.09.2019. 17:34 |

Američka ambasada u potpunosti podržava "Povorku ponosa"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH u potpunosti podržava prvu bh. "Povorku ponosa", koja je zakazana u Sarajevu u nedjelju, a ambasador Eric Nelson najavio je da će učestvovati u Povorci.

- Ista ljudska prava za sve – to je suština bh. povorke ponosa. Šetnja u povorci je način da se iskaže podrška članovima LGBTI zajednice, kao i pripadnicima drugih manjinskih grupa i ranjive populacije, koji zaslužuju da imaju ista prava i slobode kao i svi ostali - poručio je ambasador Eric Nelson u saopćenju upućenom putem društvenih mreža.

Po njegovim riječima, ovo je prilika za Bosnu i Hercegovinu - koja teži da bude otvorena, multikulturalna zemlja koja poštuje prava svih pojedinaca - da pokaže toleranciju i uvažavanje različitosti.

- Mi u potpunosti podržavamo prvu Bh. povorka ponosa, njene organizatore i građane koji odluče sudjelovati. Očekujemo da će se javni dužnosnici, institucije i građani pobrinuti da ovaj događaj protekne mirno i dostojanstveno - zaključio je ambasador Nelson.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Povorka ponosa danas u Sarajevu

Organizacioni odbor BH. povorke ponosa - Grad odbio osvjetljavanje Vijećnice u duginim bojama

Rijaset apeluje na muslimane da se distanciraju od Povorke ponosa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'