Bosna i Hercegovina     | 04.09.2019. 15:39 |

Predsjedavajući arbitar Arbitražnog suda za Brčko Clint Williamson u posjeti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - U svojstvu predsjedavajućeg arbitra Arbitražnog suda za Brčko, ambasador Clint Williamson posjetit će ove sedmice Brčko, u okviru jedne od svojih redovnih posjeta, kako bi se sastao sa visokim zvaničnicima Distrikta i procijenio trenutno stanje u Brčko Distriktu BiH.

- Strateška lokacija Brčkog, autonomija u procesu donošenja odluka i velik budžet pružaju priliku izabranim zvaničnicima Distrikta da od Brčko Distrikta naprave primjer dobrog upravljanja i prosperiteta za cijelu BiH. Tokom svoje posjete, radujem se da čujem od zvaničnika Distrikta da su posvećeni postizanju tih ciljeva, kako je predviđeno Konačnom odlukom - izjavio je ambasador Williamson.

On će se danas u Brčkom sastati sa gradonačelnikom Sinišom Milićem i zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, kao i predsjedavajućim Skupštine Brčko Distrikta BiH Esedom Kadrićem i zamjenikom predsjedavajućeg Ivom Filipovićem.

Ambasador Williamson posjetit će i Sarajevo, gdje će imati sastanke u Predsjedništvu BiH, kao i sa drugim partnerima.

Ambasador Williamson ponovio je da će, prema uvjetima definiranim Konačnom odlukom, obuhvaćenom Aneksom 2 Općeg okvirnog sporazuma za mir, Tribunal i dalje imati nadležnost u Brčkom sve dok supervizor, uz odobrenje visokog predstavnika, ne obavijesti Tribunal da su ispunjeni uvjeti za njegovo zatvaranje, saopćeno je iz OHR-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Brčko distrikt BiH uspostavio suradnju s Fondacijom budućnosti u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo