Najave     | 04.09.2019. 09:57 |

Pendeš na konferenciji Grupe za podršku Putu svile

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš učestvovat će na 3. međunarodnoj konferenciji Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OEBS-a, koja će od 5. do 7. septembra biti održana u Andermattu u Švajcarskoj.

Konferencija, čiji je tematski naslov "Inicijativa Pojas i put - pokretač Ciljeva održivog razvoja", organizuje se pod zajedničkim pokroviteljstvom Delegacije Federalne skupštine Švajcarske i Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Skup parlamentaraca u Švajcarskoj bit će podijeljen u četiri radionice, koje su posvećene stvaranju održive infrastrukture, ublažavanju rizika poslovanja, promociji transparentnosti i dobrog upravljanja, kao i daljnjim perspektivama saradnje između država članica.

Konferencija će biti odlična prilika za održavanje multilateralnog dijaloga o ekonomskoj, političkoj i humanitarnoj saradnji između država članica Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OEBS-a, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu