Stranačke aktivnosti     | 03.09.2019. 17:01 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost o upćenim inicijativama Amera Ahmića, zastupnika Nezavisnog bloka u Skupštini ZDK

 

Starima sigurnost a mladima budućnost

 

                     Starima sigurnost a mladima budućnost, vodilja je koja je motivirala Amera Ahmića, zastupnika Nezavisnog bloka u Skupštini ZDK da istodobno uputi dvije zastupničke incijative, opravdavajući ukazano povjerenje građana.

Obzirom da je i sam prosvjetni radnik, zastupnik Ahmić je u skupštinsku proceduru uputio inicijativu za ukidanje proljetnog raspusta u srednjim i osnovnim školama ZDK. U obrazloženju ove incijative, zastupnik Ahmić navodi činjenice kako uvedena praksa proljetnog raspusta dovodi do toga da učenici gube kontinuitet učenja ali i do toga da nastavni process gubi na kvalitetu, obzirom da ulazi u posljednju dekadu mjeseca juna.

Zastupnik Ahmić je drugom icijativom zatražio da se što hitnije donese Izmjena i dopuna zakona o demobilisanim borcima u ZDK čime demobilisani borci koji su mlađi od 57 godina ne bi bili u podređenom položaju u odnosu na ostale borce kojima su prava riješna Federalnim zakonom.

Ističući da je Parlament FBiH u julu ove godine usvojio Zakon o pravima demobilisanih boraca kojem je između ostalog propisano da će demobilisani borci stariji od 57 godina primati mjesečnu naknadu u visini od 5 KM za svaki provedeni mjesec u Armiji BiH, zastupnik Ahmić je u obrazloženju inicijative podsjetio kako su na taj način oštećeni demobilisani borci u ZDK te da će svoja prava ostvariti kroz izmjene kantonalnih zakona i finansijskih mogućnosti na tom nivou.

 

Press služba 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'