Kultura     | 03.09.2019. 09:12 |

Frenkijev roman 'Koraci' već treći mjesec najtraženiji naslov u Knjiga.ba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Autobiografski roman popularnog muzičara Frenkija "Koraci", koji pokriva period od njegove najranije mladosti do uspona na regionalnoj muzičkoj sceni, već je treći mjesec najtraženiji naslov u najvećoj online knjižari u BiH Knjiga.ba.

Roman je nastajao prethodnih godinu dana, Frenkie ga je ispripovijedao, a zapisao mladi pisac Boris Lalić. 

Lista knjižare Knjiga.ba najtraženijih naslova za august je sljedeća: 1. Koraci (Frenkie), 2. Sretna žena, 3. Bogati otac, siromašni otac, 4. PTSP Spomenar, 5. Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu, 6. 48 zakona moći, 7. Sve dok ne svane, 8. Sarajevski John Doe, 9. Budni u pet (i vaš je čitav svet) te 10. Alea.

Iz Knjiga.ba posebno preporučuju:

Knjga Alme Taletović "Sretna žena", motivacijski je vodič za svaku ženu koja želi da radi na sebi i da živi sretnije. Predstavlja spoj popularne psihologije, nauke i vjere i nastavlja se na prethodnu knjigu "Sretni ljudi", s tim što aktuelizira tematiku koja čini sastavni život svake žene. U knjizi se nalaze brojne tehnike samopomoići i primjeri afirmacija kako biste sebi pomogle u prevazilaženju teških stanja i emocija te živjele život bolje i kavlitetnije.

Tu je i knjiga Senada Švrake "Alea". Za kormilom devetmetarske jedrilice ALEA, tuzlanski moreplovac Senad Švraka je prokrstario Mediteran, Crveno more i Indijski okean, kao prvi Bosanac kome je to pošlo za rukom. Od prvih nesigurnih izlazaka na more, savladavanja osnova jedrenja i navigacije, do borbe sa nevremenom na Jadranu, opasnog Crvenog mora, nadmudrivanja sa piratima u Adenskom zalivu i naporne prekookeanske plovidbe koja je brod i kapetana odvela čak do Tajlanda, Senad zanimljivim i pristupačnim stilom vodi čitaoca u egzotični svijet dalekih mora. ALEA je vrhunsko štivo u kojem će svaki zaljubljenik u more i avanture, ali i svaki ljubitelj dobre priče, istinski uživati. 

Stotine fotografija sa krstarenja, kao i nekoliko odlomaka iz knjige, dostupni su na Facebook stranici autora: http://www.facebook.com/barba.bih
i omogućuju uvid u začuđujuće bogatstvo sadržaja opisanog u knjizi, saopćeno je iz Knjiga.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Knjiga.ba - Novi naslovi u junu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta