Ekonomija     | 02.09.2019. 16:18 |

Čović: Bez odlaganja imenovati mandatara za sastav Vijeća ministara BiH (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 2. rujna (FENA) - Izaslanstvo Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS), na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem, susrelo se u ponedjeljak u Mostaru s izaslanstvom Udruge Hrvata BiH "Prsten", predvođenog predsjednikom te udruge Pavom Zubakom.

Zubak je tom prigodom poručio kako su tu da podrže hrvatski narod BiH i HNS koji se, kako je rekao, profilirao u nezaobilazan politički okvir koji zastupa interese Hrvata u Bosni i Hercegovini.

- Mi kao Udruga Hrvata BiH "Prsten" iz Hrvatske dolazimo podržati hrvatski narod u BiH, a iza nas je oko jedan i pol milijuna ljudi iz Hrvatske koji imaju podrijetlo iz BiH - kazao je Zubak te dodao kako je iznenađen da gotovo godinu dana nakon izbora još nije formirana vlast u BiH.

Čović je upoznao predsjednika Udruge "Prsten" sa zastojem u procesu formiranja vlasti na svim razinama.

- Informirali smo Udrugu kako stojimo s implementacijom izbornih rezultata i kakva je pozicija hrvatskoga naroda, gdje smo stali s izbornim zakonodavstvom i što zajedno možemo uraditi da stvorimo bolji ambijent za življenje u BiH - izjavio je Čović.

Poručio je kako mandatara za sastav Vijeća ministara BiH treba imenovati odmah bez ikakvog daljnjeg odlaganja.

- Moj stav je da treba odmah imenovati mandatara i dati šansu novom Vijeću ministara BiH, jer već smo dogovorili resore. Sve što se tiče NATO-a i godišnjih izvještaja treba onda raditi bez odlaganja. Ne smiju nas druga pitanja omesti da imamo Vijeće ministara, jer sada imamo predsjedavajućeg Vijeća ministara i predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parpamentrarne skupštine u istoj osobi - rekao je Čović.

Upitan vjeruje li još u sporazum o formiranju vlasti u BiH, koji su potpisali predsjednici SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA, predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH odgovorio je kako vjeruje iako je previše vremena prokockano.

- Mislim da smo prokockali 26 ili 27 dana u našem dogovaranju. Potpis koji smo stavili u uredu EU u BiH bio je toliko je snažan i raspravljen, bez otvorenih pitanja, da je bilo očekivati da se to završi. Mi nemamo drugog puta nego da tražimo kompromis. Naš put je ka EU, ka NATO-u, ali moramo odrediti dinamiku što je tehničko, a što strateško pitanje - ocijenio je Čović.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3329

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1tDBPSy1G-dExxqgLAmD1OxPjGV6Jndl-?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović: Užasne slike napada na Izrael, izražavam sućut za svaku žrtvu

Obustavljen postupak protiv HNS-a za utakmicu s Armenijom

UEFA pokrenula postupak protiv HNS-a zbog Armenije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo