Bosna i Hercegovina     | 02.09.2019. 15:09 |

Skaka- fra Ivo Marković: Važno intenzivirati dijalog i komunikaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - U vrijeme sve snažnijih ataka na milenijsko tkivo bosansko-hercegovačkog društva, zajedničkog života i dobrih komšijskih odnosa važno je intenzivirati dijalog i komunikaciju.

Istaknuto je to danas tokom sastanka gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i fra Ive Markovića, osnivača hora Pontanima i uglednog profesora Franjevačke teologije.

Sastanku su prisustvovali i dogradonačelnik Ivica Šarić te prof. dr. Ivo Komšić i gost fra Ive Markovića, ugledni kompozitor iz Švicarske Fortunat Frölich.

Gradonačelnik Skaka poručio je da Grad Sarajevo izuzetno cijeni ulogu franjevaca ne samo kroz historiju, nego i u današnje vrijeme te je izrazio podršku posebno radu fra Ive Markovića.

Razgovarano je i o intenziviranju saradnje te ulozi Sarajeva, grada koji svjedoči da različitosti donose civilizacijsko bogatstvo.

- U Bosni i Hercegovini i u Sarajevu ne može niko nadvladati nikoga, ovdje jedino zajednički možemo graditi budućnost - rekao je Skaka, saopćila je Stručna služba gradonačelnika.

Fra Ivo Marković je naglasio da će tu poruku podrške prenijeti svim franjevačkim institucijama te je zahvalio za poziv. Ukazano je i na značaj obilježavanja godišnjice Ahdname, kao vrijednog artefakta kulturne baštine BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Karić pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Finansijska podrška Grada Sarajeva bh. sigurnim kućama se nastavlja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu